Birdpix > Naujienos

Valdemaras-prisiduodu

<< < (2/2)

Eugenijus Kavaliauskas:
 Geriausia technika ta kurią įvaldai ideliai.
Nikon'ą esu laikęs rankose tik vieną kartą išvykoje, nes tada mano Canon'as be blico dar nesugebėjo atlikti iškeltų užduočių.
Man taip pat po SONY_828 modelio davė palaikyti rankose veidrodinį Canon 20D ir "įsimylėjau" amžiams. Būtų patekęs į rankas Nikon'as neabejotinai būčiau nikonistas.
  Tais tolimais 2000'aisiais Nikon'ui iki Canon'o buvo bais toli, bet laikas bėga. Dabar visi matome kaip kažkada eilinė muilinė SONY stato "по стойке смирно" abu flagmanus, bet ir čia niekas negali pasakyti ar neateis kokia FUJI ir visus padės į vietą. Viską sudėlioja laikas ir technikos įvaldymas.
 Čia tas pats kada paklausiu kolegų kiek procentaliai įvaldę PhotoShopą? Atsakymas daugumos labai liūdnas, nes tai programa sugebanti net neįsivaizduoju ką. Taip ir su fototechnika.
 Praėjusį savaitgalį buvau Palangoje. Krištadūkros sūniaus krikštynose ir sutikau fotografę iš Tauragės. Ji profas, nes fotgrafuoja už pinigus. Bažnyčioje jos paklausiau, o kur "Light SoftBox'ai"? Ji susinepatogino, nes nežinojo kas tai yra. Sakau tai papildomas išorinis apšvietimas. Ji atsakė oi, nedirbu su blicais, nes net nežinau kaip jais naudotis. Ta pati ponia Tauragėje pirma įsigijo Canon 5D Mark IV. Labai norėjau pabandyti ir jos paprašiau. Ji sutiko, bet perspėjau, kad aš eksperimentuosiu ir baigęs grąžinsiu visus parametrus į gamyklinius. Ji vėl oi...... Sako žinai man Broniukas nustatė ir aš fotografuoju nieko nejudindama :) Padėkojau, bet neėmiau. Nesuprantu kam žmonėms tokia technika jei dirba mobilaus telefono lygyje? Čia manau nebepadės nei Nikon'as, nei Canon'as, nei SONY.
 Gal viskas tik dėl piaro?
   

Albertas Skirpstas:
Eugenijus užsiminė apie fotoaparato nustatymus parametrus. Labai įdomu plačiau apie tai sužinoti. Kokius naudojate?

Eugenijus Kavaliauskas:
Variantų yra nemažai.
Pirma tai pasirinkti tinkamą režimą sau ir optikai, nes galimi abu variantai. Kameros šiai dienos turi begales galimybių, kurias nestudijuojant nygrybaujama tiek, kad vėiau tenka grąžinti viską į gamyklinius nustatymus, nes pamiršti ką ir kur nustatei.
2. Nekiekviena kamera adektavati atatinkamam modeliui. Jei 5Ds R turi veidrodžio pekėlimo laikmačio pasirinkimą tai 5D Mark IV neturi ko labai pasigedau. Dėl to pagrindinis arkliukas ir patapo 5Ds R, nes macro srityje tai nepakeičiamas dalykas kai amžinai trūksta šviesos ir įsineša veidrodžio vibracija.
3. Labai svarbus optikos jautrumo faktorius del ko gali kilti fokuso ir ryškumo problemos. Tai vėl nusistatinėja kameroje ir tai reikia bandyti ir ypač dideliam žinio nuotoliui.
4. Pagrindinis patarimas tai imti instrukcija, o ne perversti ją ir šalia pasidėti fototechniką ir pradėti suderinimo darbus, o čia tikrai bus ką veikti.
 Nemeluosiu, daug metų visiškai to nedariau kaip ir nefotografavau į RAW formatą, bet atėjo diena kai pamačiau, kad amžinai kažkas negerai. Žinoma pirmoje eilėje reiktų sau išsikelti užduotis ir taip vieną po kitos jas spręsti. Tik taip susidraugaujama su savo įrankiu, o jis bais galingas.
Tankiai klausdavau savęs už tokie pinigai tame nedideliame fotoaprate, bet kai pažiūrėjau video kaip išardomas 1Dx Mark II supratau, kad tuos įrenginius kuria genialūs inžinieriai ir jei kas nors mums nesigauna tai tik dėl to, kad mūsų rankos išdygusios neš ten... :)

Mintyse pabandykim suvokti ar mes galim kažką bent arti tokio sukurti?

https://youtu.be/aVWr5g-rlFc

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją